KWL EC 45 EcoVent Verso

Ár:121800 Ft +Áfa
Bruttó: 154686 Ft
Kosárba tesz

Helios EcoVent Verso

Egyedi helyiség szellőztető gép hővisszanyeréssel irányváltó üzemmel. 5 fokozat, 3 üzemmód, könnyen telepíthető újépítéseknél és felújításoknál egyaránt.

Gyorsan szerelhető - néhány mozdulattal beépíthető. Egyszerűen konfigurálható az egyedülálló számítógépes üzembe helyező szoftver segítségével.

Akár a meglévő elszívó rendszerekkel is kombinálható!

Az EcoVent Verso a regenerációs elvű hővisszanyeréses készülékek közé tartozik. A szerelése a kültérrel határos szobafalakba történik.

Légcsere a külső nemesacél rácson illetve a belső, elzárható, műanyag előlapon keresztül zajlik. Az előlapban található a G3 osztályú szűrő és a hangcsillapítás.

Az EcoVent Verso egy energiatakarékos EC hajtású axiális ventilátorral rendelkezik, amely ciklikusan fordított üzemben működik. 

Egymást folyamatosan váltja az elszívási fázis, mialatt a belső elhasznált levegőt elszívjuk, és a befúvási fázis, amikor frisslevegőt juttatunk a helyiségbe.

A hővisszanyerés egy kerámia hőtároló test segítségével történik. Elszívó üzemben a távozó levegő felmelegíti, majd ezzel a hővel a következő ciklusban a befúvást felmelegíti. 

A hőrendelkezésreállási-hatásfok akár a 88%-ot is eléri (a legújabb DIBt mérési eljárások alapján) A külső durva szennyezők elleni védelmet a kerámiatest elé helyezett rovarvédő háló biztosítja.

A kiegyensúlyozott és hatásos szellőztetéshez legalább két készülékre van szükség, amelyek a vezérlő elektronika segítségével ellentétes üzemben dolgoznak, így a légcsere folyamatos.

Több helyiség ellátásához kettőnél több készülék összehangolt üzeme szükséges, amelyek térfogatáramát az egyedi igényeknek megfelelően be lehet állítani.

 

Az EcoVent Verso kiemelkedő tulajdonságai

– Energiatakarékos EC hajtású axiális ventilátor.

– Elegáns, időtálló design.

– A komponensek szerszámok nélkül egyszerű összeszerelhetők és szétszedhetők.

– Integrált hangcsillapítás.

– Integrált G3-szűrő, egyszerűen hozzáférhető, szerszámok nélkül cserélhető.

– Egyszerű és intuitív kezelés, két gomb segítségével.

– LED-kijelzés, üzemmód és aktuális fokozat.

– Akár 8 készülék is vezérelhető egy kezelővel.

– 5 fokozat:

14, 24, 32, 37, 45 m³/h.

– 3 üzemmód:

Hővisszanyerés (= váltakozó üzem), keresztszellőztetés és befúvó üzem.

– Külső jelről, egy potenciálmentes kontakton keresztül aktiválható üzemmódok standby, keresztszellőztetés, befúvás, party üzem (maximális fokozat).

– Már meglévő, vagy egyéb kiegészítő szellőztetők egy modul segítségével integrálhatók.

– Szűrőcsere kijelzés.

– Beállítások kezelőn vagy PC-n keresztül.

 

Vezérlés

A központi vezérlő egység akár 8 készüléket is képes vezérelni.

5 fokozat és 3 üzemmód állítható be:

hővisszanyerés (= váltakozó üzem), keresztszellőztetés és befúvó üzem.

A beállított intervallum lejárta után a felhasználót LED figyelmezteti a szűrőcserére.

 

Grafikus kezelőfelület

A Helios EcoVent Verso szoftvere lehetővé teszi, hogy USB csatlakozáson keresztül PC, vagy laptop segítségével kényelmesen konfigurálja a készülékek üzemét.

Az üzembe helyezés és az üzemi paraméterek, mint például a szűrőcsere intervallum, minimum fokozat rövid idő alatt beállíthatók. 

Minden lehetséges beállítási paraméter a programfelületen megtekinthető és megváltoztatható, melyben segítenek a rövid szöveges leírások.

 

A beállított paraméterek értékei közvetlenül a számítógépen vagy laptopon eltárolhatók, és később ismét feltölthetők a készülékbe.

Nagyobb, több azonos rendszerrel működő objektum esetén ez jelentősen meggyorsítja a beállítást, mert az első rendszernél elmentett konfigurációt a többi rendszerre gyorsan fel lehet tölteni.