Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

A hővisszanyerős készülékekkel nem vész el a szigeteléssel elért energiamegtakarítás. A szellőztetők folyamatosan frissítik a helyiségek levegőjét, és a hőcserélés révén nem megy kárba a felfűtött levegő melege. Fontosabb azonban, hogy a teljesen tömören lezárt épületben ellenőrzött, egészséges és komfortos klímát biztosít. Az elszívott levegő az elhasznált nedvességgel, károsanyagokkal, szagokkal terhelt levegőt elszívjuk a WC−ből, konyhából és fürdőszobából. A hasznos hőt a távozó levegőből a hőcserélőn keresztül (visszakeveredés nélkül!) nyerjük vissza, és a frisslevegőt melegítjük vele.

Univerzálisan beépíthető készülékek amely ellátja az elszívást és a légutánpótlást, hővisszanyeréssel. Kiemelkedően alkalmas alacsony energiás, illetve passzívházaknál. Mint helységszellőztető  ipari és vendéglátós helyeken, irodákban is használható. A német TÜV által energetikailag ellenőrzött és a DIBt által is engedélyezett, valamint ÉMI engedéllyel rendelkezik.

 

1 - Központi szellőztető hővisszanyerővel
2 - FlexPipe® higiénikus belső légelosztás
3 - Csillagponti osztódobozok hangcsillapítással
4 - IsoPipe® szigetelt csövek, inox ráccsal
5 - SEWT/LEWT talajhő hasznosító

 

 • Központi gépek

  A legmodernebb EC hajtástechnikájú ventilátorokkal és a legjobb hatásfokú, kereszt-ellenáramú hőcserélővel szerelt készülékek. A beépített szűrők tiszta befújt levegőt biztosítanak és védik a finom lamellás hőcserélőt az elpiszkolódástól. A készülékek 100% frisslevegős üzeműek, a befújt levegő nem keveredik az elszívottal.

 • Decentrális gépek

  A KWL EC 45 Ecovent Verso gépekkel lehetséges a hővisszanyerésés szellőztetés csövezés nélkül. A regenerációs elvű (hőtárolás), oda-vissza váltakozó üzemű gépek kettő-nyolc egységgel egy helyiség, vagy egy kisebb lakás szellőztetését is elláthetják, akár 88% hővisszanyeréssel. 

 • Elosztó csőrendszer

  A FlexPipe® Plus antiszatikus, szagmentes, higiénikus csőrendszer, amely akár betonba is fektethető, magas gyűrűszilárdságú,  PE-HD műanyagból. Biztonságosan, egyszerűen szerelhető, IP 66-os tömítettségű, így akár át is mosható rendszert alkot. Nincsenek elágazások, szűkületek, peremek ahol a szennyeződés lerakódhatna.

 • Összekötő csőrendszer

  A berendezéseket egymással és a külvilággal összekötő csövek alkalmasint hideg (akár -15°C) levegőt is szállítanak, ezért fontos a megfelelő hőszigetelésük. A bizonytalan eredményű barkácsolás helyett használja az anyagában szigetelt IsoPipe® csöveket és idomokat. Hibalehetőség kizárva! A rendszer további előnye, hogy tisztításhoz roncsolás nélkül szétszedhető,majd újra összeállítható, így hosszú távon is higiénikusan tartható. -25...+80 °C-ig alkalmazható EPP zártcellás műanyag.

 • Talajhő hasznosítás

  Használja a talajban elraktározott megújuló energiát a szellőző levegő téli előfűtésére és nyári lehűtésére. Alacsony energiájú (kompresszor, hőszivatyyú, stb. nélküli) rendszer a legjobb hatásfokkal! Télen még -15°C mellett is fagymentes levegőt biztosít a hőcserélőnek, nyáron akár 6°C-kal is lehűti a beszívott levegőt.